Outdoor cooking i Blekinge

Outdoor Cooking i Blekinge

En inspirerande vårdag i Blekinge med Nature By Andreas

Det är en strålande vårdag i Blekinge. Solen värmer, träden börjar knoppa och luften känns frisk. Perfekt för en utflykt, eller hur? Har du någonsin övervägt att ta din matlagning utomhus? Föreställ dig att njuta av en läcker måltid, tillagad över öppen eld, omgiven av naturens skönhet. Det är precis vad vi ska utforska idag.

Outdoor cooking i Blekinge




 

Utforska nya recept för utomhusmatlagning

Traditionella korvar och smörgåsar är trevliga, men varför inte prova något nytt? Nature By Andreas erbjuder inspiration och recept för att höja din utomhusmatlagning till nästa nivå. Från en enkel äggröra till en utsökt viltskavsgryta, finns det ingen gräns för vad du kan skapa.

Outdoor cooking i Blekinge med Nature by Andreas


Laga mat med Nature By Andreas

"- Jag, Andreas, brinner för friluftsliv och utomhusaktiviteter. Genom mina matlagningskurser och After Work-evenemang, där vi tillagar en trerättersmiddag över öppen eld, vill jag inspirera andra att upptäcka glädjen i utomhusmatlagning."

Outdoor cooking i Blekinge


Verktyg & tips för utomhusmatlagning

Ett mångsidigt redskap för utomhusmatlagning är en stekhäll, även kallad muurikka. Placera den över elden och skapa en stekzon och en varmhållningszon. En annan favorit är en dutch oven, en stor gjutjärnskittel som fungerar som en ugn när den placeras i glöden med kol på locket.

God viltgryta lagad outdoor



Recept & inspiration

Här är några av Andreas By Natures favoritrecept för utomhusmatlagning:


Äggröra i potatis

1. Skär av toppen på en stor potatis och gröp ur den.
2. Tillsätt salt, peppar, chili, baconbitar och riven ost.
3. Blanda runt, sätt på locket och placera i glöden.
4. Efter några minuter är den klar. Strö över finhackad gräslök och servera.




 

Chokladmuffins i apelsin

1. Skär av toppen på en apelsin och gröp ur.
2. Häll i muffinssmet och sätt på locket.
3. Placera i glöden och efter några minuter är de färdiga.




 

Viltskavsgryta

1. Stek ekologiskt viltskav, trattkantareller och lök i olja eller smör.
2. Tillsätt grädde, buljong, dijonsenap och kryddor.
3. Låt sjuda och servera med tärnad, stekt potatis och lingonsylt.


Muffins med apelsinsmak, enkelt att laga outdoor








 

Upptäck Blekinges natur med ARK56

Blekingeleden sträcker sig genom hela Blekinge, med vackra vindskydd och eldstäder längs vägen. Ett perfekt ställe att njuta av utomhusmatlagning är Älmtasjöns vindskydd. Här kan du tända en eld, förbereda din mat och njuta av naturen.

Boka din upplevelse

Vill du uppleva detta själv? Boka en matlagningskurs eller After Work med Nature By Andreas. Vi erbjuder 3-rätters middagar för grupper mellan 4-20 personer, där ni lagar mat tillsammans över öppen eld.